Autor: Kärt Blumberg • 6. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leukeemiaravim Tasigna sai rohelise tee Euroopa turule

Euroopa Komisjon kiitis Novartise vähiravimi Tasigna heaks patsientide raviks, kellel on äsja diagnoositud Ph+ krooniline müeloidne leukeemia. Tasigna ületab efektiivsusnäitajate osas preparaati Glivec ning on oluline samm jõudmaks lähemale selle haiguse täieliku ravini.

Hele Everausi sõnul võimaldab uute preparaatide ja efektiivsemate ravimite väljatöötamine, mille üheks näiteks on Tasigna (nilotiniib), tulevikus individuaalselt valida antud konkreetsele haigele kõige efektiivsemat ravimit: „ Just personaalne lähenemine saab tagada oluliselt paremad ravitulemused,“ teatas Novartis pressiteates.

Laboratoorsete uuringute kohaselt inhibeerib Tasigna tugevasti ja selektiivselt valku Bcr-Abl, mis põhjustab Ph+ KML-i puhul vähirakkude tootmist. Samuti toimib see mitmete Bcr-Abl mutatsioonide puhul, mida seostatakse resistentsusega Gliveci suhtes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099