22. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brüsselis oli kõne all eakate õigused ja probleemid

Eesti Patsientide Esindusühing (EPE) osales kuuendale Euroopa patsientide õiguste päevale pühendatud konverentsil Brüsselis, kus käsitleti aktiivsete eakate kodanike poliitikat Euroopa Liidu liikmete, riiklikul ja kohalikul tasandil ning tutvustati eakatele kodanikele suunatud parimaid praktilisi näiteid.

EPE juristi Kristi Rekandi sõnul jäi konverentsilt kõlama seisukoht, et kuigi oleme seotud piiratud ressurssidega ja seda eriti antud hetke keerulises majanduslikus olukorras, ei tohi vahendite piiratus ohustada tervishoiuvaldkonnas osutatavate teenuste kvaliteeti ning mahtu. „Euroopale omane sotsiaal- ja tervishoiumudel ning vastavad põhimõtted peavad olema kaitstud olenemata riigi majanduslikust olukorrast,“ selgitas Rekand.

Konverentsi käigus töötati ühisarutelu tulemusena välja 13 soovitust, mida patsiendiorganisatsioonid oma edasises tegevuses eakate poliitika arendamisel järgida saavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099