Autor: Kadi Heinsalu • 3. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lastefond jätkab kahe suurprojekti rahastamist

Septembrist jätkab SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond kahe pikaajalise projekti toetamist. Liigesehaigete laste ravivesivõimlemist toetab fond kuni 2013. aasta maikuuni 4500 euroga ning Tudulinna asenduskodu MTÜ Maria ja lapsed jätkuprojekti “Päikesekiired meie laste silmis” kuni 2013. aasta juunini 6062 euroga.

Liigesepõletikuga laste ravivesivõimlemise toetamist alustas Lastefond juba 2006. aastal, mil koguti annetusi Selveri kampaania „Koos on kergem“ raames. Liigesepõletikuga laste liikuvusele on seatud mitmed piirangud, mistõttu on koolil ning lastevanematel vähe võimalusi, et pakkuda antud diagnoosiga lastele sobivat kehalist aktiivsust. Ravivesivõimlemine aitab säilitada ning parandada liigesliikuvust, lihasjõudu ja vastupidavust. Nii tagatakse lapse võimalikult normipärane füüsiline areng ning ennetatakse terviseprobleeme, mis võivad edaspidi pärssida liigesepõletikuga inimese elukvaliteeti.

Projektiga toetab Lastefond 40 lapse ravivesivõimlemist Aura veekeskuses. Vesivõimlemist juhendab sarnaselt eelmisele hooajale TÜ füsioteraapia magistrant Maria Velgan, kes sel korral viib suure lisaväärtusena projekti raames läbi ka uurimistöö teemal „Vesivõimlemise mõju juveniilse idiopaatilise artriidiga kooliealiste laste funktsionaalsetele võimetele”.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099