11. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asser: Ma ei ole lahkumisele kunagi mõelnud

Miks ma töötan arstina Eestis? Tõtt-öelda ei ole mul kunagi sellist mõtet olnud, et peaksin ära minema. Lahkumise või jäämise otsust ei saa muidugi kellelegi ette kirjutada, sest olukorrad ja motiivid on erinevad. Samuti ei tohi seda teemat lahendada kampaania korras. Mind seob lahkumissoovi puudumise kõrval Eestiga administratiivne töö, mis tähendab kohustusi ja vastutust – ei ole sugugi lihtne ­kõike lihtsalt sinnapaika jätta.Eestis on olemas enamik arstlikke erialasid, kuigi mitte kõiki. On üsna kindel, et mõni väga kitsas valdkond jääbki meil välja arendamata. Oleme lihtsalt liiga väike rahvas ning just kasin haigusjuhtude arv ei võimalda mõnda meetodit õppida või selles piisavalt head kvaliteeti hoida. Olemasolevatel erialadel oleks aga igal arstil kasulik ja võiks olla isegi kohustuslik omandada mingi osa oskustest välismaal.Juhul kui inimesel on kindel veendumus omandada oskused ja arendada neid just mõnes kitsas valdkonnas, siis kerkib paratamatult üles küsimus, kas ja kus seda välismaal teha. Minu erialal neurokirurgias esineb osa patoloogiaid samuti üliharva ja sellest tulenevalt on need raskesti käsitletavad kõikjal maailmas. Kuid ravikogemuse vähesus ei peaks olema veel põhjus koos patsiendiga Eestist lahkumiseks.Tean, et igal omandatud arstlikul erialal on Eestis suurepärased võimalused teha oma tööd väga heal tasemel. Pühendumine erialale on suuresti enda teha. Ja kui aus olla, siis on ju jäämise põhjuseid võrratult rohkem kui ajendeid minna. Tööd tuleb teha!Toomas Asser pälvis tänavu presidendilt Eesti Punase Risti I klassi teenetemärgi.

Miks ma töötan arstina Eestis? Tõtt-öelda ei ole mul kunagi sellist mõtet olnud, et peaksin ära minema. Lahkumise või jäämise otsust ei saa muidugi kellelegi ette kirjutada, sest olukorrad ja motiivid on erinevad.

Samuti ei tohi seda teemat lahendada kampaania korras. Mind seob lahkumissoovi puudumise kõrval Eestiga administratiivne töö, mis tähendab kohustusi ja vastutust – ei ole sugugi lihtne ­kõike lihtsalt sinnapaika jätta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099