Autor: Kadi Heinsalu • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteekrid pingutavad teenuse kvaliteedi tõstmise nimel

Möödunud aastal valminud “Apteegiteenuse kvaliteedijuhise” praktikasse rakendamise esimeses etapis viib juhise välja töötanud töögrupp Eesti apteekides läbi uuringu, milles selgitatakse, kuidas apteekrid oma tegevust hindavad ning kaardistab võimalused apteegiteenuse kvaliteedi edendamiseks.

„Kvaliteedijuhis sõnastab kaasaegse apteegiteenuse põhimõtted ning määratleb selged kriteeriumid apteegiteenuse kvaliteedi hindamiseks. Juhises on välja toodud indikaatorid, mis annavad igale apteekrile võimaluse hinnata ja arendada enda apteegis toimuvat. Kogume saadud vastused kokku ning analüüsime, kuidas saaksime eneseregulatsiooni teel apteegiteenuse üldist taset tõsta,“ rääkis Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Kristiina Sepp.

„Apteekrite kui tervishoiutöötajate kohus on igapäevaselt mõelda igakülgsele raviminõustamisele, terviseedenduslikele meetmetele ning haiguste ennetamisele – need ravimsuhtlemise aspektid ongi apteegiteenuse põhiolemus,“ sõnas Kristiina Sepp. „Iga apteegi panus on äärmiselt oluline, et luua üldist ülevaadet ning ühtlasi ka üheskoos edendada Eestis pakutava apteegiteenuse kvaliteeti. Ühtlustatud kvaliteediga erinevaid teenuseid pakkudes saab apteeker ühelt poolt näidata oma erialast pädevust ning samas tõestada ka farmaatsia eriala olulist rolli tervishoiusüsteemis. Seetõttu peab kvaliteedijuhise töögrupp äärmiselt oluliseks tõhustada farmaatsiaeriala eneseregulatsiooni Eestis,“ lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099