1. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamus: vähenevad investeeringud ravimitööstuses teevad murelikuks

Euroopa maades on kliiniliste uuringute mahud viimastel aastatel vähenenud. Eestis järgib vähenemise kõver Euroopa trendi, kusjuures 2013 kukkumine oli veelgi järsem - alustati  pea kolmandiku võrra vähem uuringuid kui aasta varem ( 65 vs 92) .

Farmaatsiatööstuse investeering Eestis läbi uuringute oli 2012 hinnanguliselt 15 mln eurot.

Ei saa väita, et kliinilise uurimistöö maht globaalselt järsult vähenemas. Küll on aga kindel, et toimub uuringute piirkondlik ümberjaotus, mille mõju ka Eestis tunda. Osades EU naabermaades (Ukraina ja  mõned teised endise NLi riigid)  uuringute mahud samas jätkuvalt tõusevad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708