Autor: Siret Trull • 28. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma viib personaalmeditsiini uuele tasemele

Patsientidel on tihti raske järgida raviplaani, mis viib hospitaliseerimiseni. Arstidele on keeruline saada infot koduse raviplaani järgimise kohta.

Eesti idufirma Heartify viib kokku meditsiinipersonali ja patsiendid kasutades olemasolevat massturul saadaval olevat tehnoloogiat. See võimaldab patsiendil jälgida peamisi näitajaid: südame löögisagedust, vererõhku ja kehakaalu, et saada paremini aru haiguse kulgemisest. „Oleme jõudnud faasi, kus saame patsiendi pulssi reaalajas üle interneti jälgida. See loob arstidele täiesti uued ravijälgimise võimalused,“ ütles idee kaasautor Kristjan Kolde.

Uus revolutsiooniline lahendus proaktiivses tervishoius Heartify fokusseerib esmalt südameprobleemidega patsientidele. „Heartify annab patsientidele tööriista elada kroonilise haigusega normaalset elu ja vältida täiendavaid tüsistusi,“ kommenteeris arst ja Heartify kaasasutaja dr Iiro Karhiaho. „Patsient saab automaatseid personaliseeritud soovitusi arsti poolt heaks kiidetud raviplaani alusel.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708