22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähiliit alustab vähipatsientidele nõustamiskeskuse loomist

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali projekti toetusel ja vähiliidu poolt koordineeritav   nõustamiskeskus hakkab vähipatsientidele ja nende lähedastele (ka tugivõrgustikule) pakkuma süsteemset psühhosotsiaalset nõustamisteenust. 

Nõustamise koordineerimise keskus asub Vähiliidus ja toimib koostöös erinevate eriala spetsialistidega ning kohalike vähipatsientide ühingutega üle Eesti. Selle aasta jooksul viiakse läbi pilootprojekt neljas maakonnas - Harjumaal, Läänemaal, Järvamaal ja Viljandimaal. Pilootprojekti õnnestumise korral on kavas arendada nõustamisteenused ka teistes maakondades vastavalt võimalustele. Kaugem eesmärk on luua püsiv alus jätkuvale psühhosotsiaalsele nõustamise süsteemile vähiliidu juures.

Nõustamiskeskuse loomise lähim eesmärk on patsiendi psüühilise ja moraalse tasakaalu saavutamine. Nõustamiskeskusest on võimalik abi otsida erinevate vähihaigusega kaasaskäivate probleemide osas, mis puudutavad psühhosotsiaalset toimetulekut. Eesmärk on pakkuda vajalikku toetust ka vähipatsiendi lähedastele, pereliikmetele ja töökaaslastele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099