22. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diana Ingerainen: piirangud tagavad perearsti sõltumatuse

Perearstidena oleme seisukohal, et praegu kehtivad omandipiirangud tagavad meie sõltumatuse ja võimaldavad meil täita oma eesmärki seista eelkõige patsientide huvide eest. Kui aga tekivad juurde teised osapooled, siis neil on juba oma huvid, mida nad soovivad ka realiseerida.

Kui esmatasandisse tulevad juurde ravimimüüjad, siis nende esmane huvi on siiski müüa, ükskõik kui ilusti nad seda ka ei väljendaks. Samal põhjusel oleme vastu olnud ka sellele, et haiglad oleksid meie omanikud, kuna siis saaks perearstist n-ö sisseviskaja.

Sellises olukorras võib haigla tulla ja öelda, kus tal parajasti lepingut üle on ja kus juba täis. Selline suunamine ei lähtu aga enam patsiendi huvidest, vaid antud juhul haigla majanduslikest pürgimustest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708