6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearst kui Šveitsi nuga – kõike teha ei saa

Septembris toimus Läti pealinnas Riias üle Euroopaline maaperearstide konverents EURIPA 2014. Erinevalt Eestist on enamikus Euroopa riikides maaperearstid omaette organisatsiooni koondunud.

Nii on ka Lätis kaks erinevat organisatsiooni, mis tegutsevad küll ühtse eesmärgi nimel, kuid maaperearstidel on siiski veidi teised probleemid, kui linnas töötavatel. Eestis ei peeta eraldi organisatsiooni loomist siiski oluliseks, kuna see killustab liialt perearstide püüdlusi.

Konverentsil räägiti maaperearstide probleemidest - telemeditsiini ja sotsiaalvõrgustiku kasutamisest ning jagati kogemusi, kuidas teiste euroopa liidu riikide kolleegid töötavad. Osalejaid oli praktiliselt kõikidest Euroopa maadest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099