15. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks me läheme Toompeale piketeerima?

Apteekrid on teadupärast vaoshoitud, seadusekuulekas, rahumeelne rahvas. Me tahame hästi teha oma igapäevast tööd ja ei kipu kõva häält tegema.

Aga mõõt saab täis, kui näeme toimumas poliitikat, mis tahab välja suretada meie omad Eesti apteegid ja muuta mõttetuks proviisori eriala.

Ravimiseaduse muudatuse eelnõu järgi, mis praegu Riigikogus on, läheb apteegiturg totaalselt vabaks. Mitte kusagil Euroopas ei ole see vaba. Ravimid on mürk ja selle müümist peab riik reguleerima ja piirama. Jah, võib öelda, riik piirab - juurdehindlused on riigi poolt sendi täpsusega ette antud. Sellepärast tahan vastu vaielda ühele kliendile, kes apteegis avaldas arvamust, et ongi hea, kui on suured ketiapteegid, siis on hinnad madalamad. Apteegivallas on risti vastupidi, siin ei kehti tavapärased turureeglid. Ravimite hinnad ei saa kuidagi väiksemas apteegis kõrgemad olla, kuna need on ette antud, isetegevus pole võimalik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708