23. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Positiivselt õdede praktikast

Keskel Ülle Ernits, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor
Foto: Andres Haabu
Lahkuval aastal oli tervishoiualade praktikateema mitmeid kordi meedias. Ikka on olnud põhjust kurta, et praktikakohtadega on kitsas käes. Rahast räägiti palju ja reeglina olid mures pilgud suunatud nii sotsiaalministeeriumi kui ka haridus- ja teadusministeeriumi poole, kirjutavad Ülle Ernits, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor ja Anneli Kannus, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor.

Õdede õppekavas on praktikat kindel tundide arv, mis tuleb Euroopa Liidu direktiividest tulenevalt sooritada, et õeks saada. Tervishoiukõrgkoolid korraldavad praktikat koostöös praktikabaasidega, kooskõlastades enne praktikale saatmist iga baasiga praktikakohtade arvud ja ajakavad. Ajutisi pingeid on tekitanud praktikantide ebaühtlane jaotumine haiglate vahel, mis sõltub nii praktikandi soovidest kui kõrgkooli mugavusest saata praktikante harjumuspärastesse baasidesse – samas võib see kaasa tuua ühe praktikabaasi üle- ja teise alakoormuse. Eestis on kaks tervishoiukõrgkooli, seega tuleb enamikel haiglatel leida võimalused mõlema kõrgkooli üliõpilastele praktika võimaldamiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099