10. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengite tagasivaade esimesele praktika-aastale

Joel Lumpre, arstiteaduse V kursus
Foto: Erakogu
Esimene praktika-aasta just lõppes ja oleme teinud osalejate seas küsitluse. Alljärgnevalt pisut seal antud hinnangutest.

Kõigepealt taustast. Kes on keskmine tudeng-praktikant? Keskmiselt 23aastane, läbinud vähemalt 5 aastat arstiõpet. Ta saab praktika-aasta jooksul 1440 töötundi. Valdav osa praktikande oli praktikal Eestis, kümmekond läksid välismaale stažeerima. Kõige rohkem oli nõus praktikante vastu võtma TÜK (32), PERH (24), Tallinna keskhaiglad. Probleemne oli Ida-Virumaa. Ida-Viru Keskhaiglasse pakuti kümme kohta, kuid läks vaid kaks tudengit. Narva haigla pakkus samuti kümme kohta, kuid minna ei soovinud keegi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708