Autor: Mirjam Esperk • 10. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Levo: Ravimite kodeerimine päästab ohust

Võltsravimite vastu võitlemisest rääkis Mart Levo.
Foto: Raul Mee
Mõne aasta pärast kehtima hakkavast üle-Euroopalisest võltsravimite direktiivist (FMD) ja muudatustest-kohustustest, mis seoses sellega tekivad, rääkis Meditsiin 2017 konverentsil Ravimite Ehtsuse Kontrolli Sihtasutuse juhataja Mart Levo.

Selles probleemis, et legaalses jaotussüsteemis on võltsravimid, ei ole Levo sõnul mitte midagi uut. "Arvestades seda, et ravimite poolelt toimub strukturaalne kallinemine - uuemad ravimid on kallimad, kui varasemad, siis see ahvatlus neid võltsida ajas ainult tõuseb," kinnitas ta. Seda tunnistati tema sõnul Euroopas aastal 2011, kui võeti vastu võltsravimite direktiiv. See direktiiv ütles väga selgelt, et tuleb astuda samme selleks, et võltsitud ravimid ei satuks patsientide kätte.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099