Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Soovitused koolipuhveti toiduvalikul
Lapsed veedavad märkimisväärse osa oma päevast koolis, seetõttu peaks ka koolikeskkond, sh pakutavad toiduvalikud olema lapse tervist võimalikult toetavad, kirjutab Tervise Arengu Instituudi toitumise ekspert Tagli Pitsi.
Tervise Arengu Instituudi toitumise ekspert Tagli Pitsi
Foto: Tervise Arengu Instituut
Juhendi koostamise tingis vajadus eelmist juhendit kaasajastada ning viia see kooskõlla uute riiklike toitumis- ja toidusoovitustega. Koolides-lasteaedades üldiselt (kuid mitte puhvetites) reguleerib toitlustamist sotsiaalministri määrus nr 8 15. jaanuarist 2008 ”Tervisekaitsenõudmised toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis”.
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.