Autor: Meditsiiniuudised • 6. november 2019

Äripäev: Apteegireform tuleb kraavist välja kiskuda

Konkurentsiolukorda ravimiturul saab parandada turu liberaliseerimisega ja konkurentsiametile küüniste andmisega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Foto: Anti Veermaa

Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ), mille taga on ketiapteeke pidavad hulgimüüjad, tegi ettepaneku, mis annaks apteegireformile kabelimatsu ja põlistaks praeguse olukorra: senised hulgimüüjad saavad apteeke edasi pidada, aga uued apteegiomanikud võivad olla vaid proviisorid. Viieaastase üleminekuaja järel 1. aprillil lõppev apteegireform nõuab teatavasti, et hulgimüüjad ei tohi apteeke omada, kuid piirangule ei vasta praegu ligi 300 apteeki, mis tuleb seaduse järgi siis sulgeda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099