Autor: Karin Alamaa-Aas • 5. juuni 2020

Alamaa-Aas: koroonakriis oli uuele süsteemile hea tuleproov

Koroonakriis oli proviisorapteekide süsteemile hea tuleproov, kuid hinnanguid apteegireformile saame anda ilmselt mõne aasta pärast, kirjutab Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas.
Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas.
Foto: LIIS TREIMANN

Apteegireform muutis Eestis apteekide käsitlemise põhimõtteid – võtsime selge suuna tervishoiusüsteemi osaks saamisele. Kuigi viis aastat üritati reformi tagasi pöörata (üleminekutähtaja viimase kolme kuu jooksul suisa kaks korda Riigikogus), siis jäime patsientide ja tervishoiusüsteemi jaoks kõige mõistlikuma lahenduse – proviisorapteekide süsteemi – juurde. Hoolimata suurte apteegikettide ähvardustest ravimite kättesaadavuse dramaatilise vähenemise kohta, tegutseb praegu Eestis varasemaga võrreldav arv apteeke. Ka teenuse kvaliteet on endiselt hea ja saab sõltumatute proviisorite toel vaid paremaks minna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708