Autor: Meditsiiniuudised • 30. oktoober 2020
Ainult tellijatele

Vähiravimite kättesaadavus pole ühepoolne mure

Ravimite, eriti vähiravimite kättesaadavuse teemat on meedias kajastatud reeglina ühepoolselt, jättes mulje, et olukorra parandamine on haigekassal suhteliselt väheste vahenditega ja kiirelt täiesti võimalik, kirjutab haigekassa ravimite ja meditsiiniseadmete osakonna juhataja Erki Laidmäe.

Haigekassa ravimite ja meditsiiniseadmete osakonna juhataja Erki Laidmäe.
Autor: Raul Mee

Liiga lihtsalt tehakse järeldusi ravimitootjate esitatud analüüsidest ja andmetest lähtuvalt. Heaks näiteks on nn Patients WAIT uuring, mille abil tuuakse välja ravimid, millele on Euroopas väljastatud müügiluba ning seejärel vaadatakse kui paljud neist ja kui kiiresti on Eestis haigekassa kompensatsiooni saanud. Seejärel jõutakse järeldusele, et "et uute onkoloogiaravimite riiklik rahastus läbi solidaarse tervishoiurahastuse peaks olema Eestis parem" (RTL pressiteade 2019).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708