4. oktoober 2021

Koroonakriis – kas uute võimaluste looja või pidur e-tervise arengus?

COVID-kriis on hoo sisse andnud mitmetele pikalt vindunud digilahendustele ning e-teenuste olulisuse suurem tähtsustamine Euroopa Liidu tasandil loob täiendavaid võimalusi, kirjutab Kalle Killar, sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler.
Sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Kalle Killar.

Optimistliku inimesena leian ma, et COVID-kriis on olnud meile kindlasti võimaluste looja. Miks ma seda arvan? Üle maailma on koroonaepideemia toonud välja vajaduse omada head informatsiooni ning toimivaid e-teenuseid, et ohjata kriisi ning tagada ühiskonna võimalikult sujuv toimimine ka probleemolukorras. Edukad on selles kriisis olnud riigid, kellel on vajalik andmestik olemas, et pakkuda tuge otsustajatele (poliitikud, tervishoiuasutuste juhid, kriisijuhid jne) ning tagada e-kanalite (kaugteenused, e-kool, e-notar, e-tervis jne) kaudu vajalike teenuste kättesaadavus riigi elanikele. Me võime ennast küll kritiseerida, kuid tegelikult meie elu ei seiskunud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099