Kuula artiklit
Autor: ITK • 4. aprill 2024
Kuula artiklit

Konverents “Ellujäämise kunst tervishoius”

Ida-Tallinna keskhaigla korraldab koostöös Tartu tervishoiu kõrgkooliga 9. mail Tartus Alexela loomelaval konverentsi „Ellujäämise kunst tervishoius“.
ITK õendusjuht Kätlin Pallo
Foto: Andres Teiss

Konverentsi eesmärk on arutada ja jagada parimaid praktikaid ning lähenemisi, mis edendavad koostööpartnerite vahel õpetamisoskusi ja praktikakorraldust. Keskendutakse erinevaid vaatenurki avades praktikate korraldusele, õpetamisoskuste arendamisele ning ümbritsevat keskkonda, olgu selleks kodu või töö, mõjutavatele aspektidele.

„Selleaastane konverents on pisut erinev eelmistest ja seda kindlasti positiivses mõttes. Tänavune kevad viib meid Euroopa kultuuripealinna Tartusse. Tartus ja Lõuna-Eestis vältav kultuuripealinna programm jutustab „Ellujäämise Kunstide“ lugu ehk teadmisi, oskusi ja väärtusi, mis aitavad meil tulevikus paremini elada. Et tervishoius oleks kindel tulevik, pingutavad kõik osapooled parema homse nimel, jagades teadmisi, õppides üksteiselt ning tugevdades koostööd,“ märkis ITK juhatuse liige, haigla õendusjuht Kätlin Pallo.

Üle kahe aasta toimuvad ITK õenduskonverentsid on tänaseks kujunenud traditsiooniks. Esimene konverents toimus 2010. aastal ITK tollase õendusjuhi Ülle Rohi eestvedamisel. Vahepeal tegi COVID-19 pandeemia konverentside toimumisse siiski pausi.

„Õenduskonverentside teemad on olnud alati omasse aega sobituvad – oleme käsitlenud õde õpetaja ja õppijana, õendus- ja ämmaemandusabi kättesaadavust ning teenuste järjepidevust, õekutse kuvandit, patsienti koostöö keskmes ning professionaalsust kui ka inimlikku meisterlikkust,“ lisas Pallo.

Konverents keskendub koostööle praktikabaaside ja õppeasutustega, samuti praktikasüsteemi ja -korralduse arendamisele. Päeva jooksul arutletakse õpetamisoskuste arendamise võimaluste üle - on ju ITK õppiv ja õpetav haigla, kus õpetamine on kliinilise töö lahutamatu osa. ITKs on erialaspetsialistid õpetava arsti ja õe juhtivas rollis ning samuti käib järjepidev töö uute arendussuundade osas nagu simulatsiooniõpe, õppimine töökohal, õpetamisoskuste arendamine jne.

„Olen ise, nagu palju mu kolleegid, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli vilistlane. Aastate jooksul oleme Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga ellu viinud mitmeid edukaid projekte. Olles tugevalt kõnetatud selleaastasest kultuuripealinna sõnumist, tundus 2024. aasta konverentsi toimumiskoht ning koostööpartner täpselt see, mis sobitub tänasele ajajoonele. Meie koostöökonverents pakubki võimalust teadmiste ja kogemuste vahetamiseks ning võrgustike loomiseks ja tugevdamiseks erinevate valdkondade vahel,“ rõhutas Pallo.

Koostöökonverents on suunatud kõigile tervishoiuvaldkonna töötajatele, õppejõududele ja teistele valdkonnaga seotud koostööpartneritele.

Täpsema programmi leiad altpoolt. Registreeri end konverentsile SIIN.

Kellel pole võimalik kohale tulla, saab konverentsist osa veebi teel.

Konverents “Ellujäämise kunst tervishoius”
Kuula artiklit

Konverents “Ellujäämise kunst tervishoius”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099