Autor: Meditsiiniuudised • 19. november 2020

SYNLABi koroonatesti tulemusi näeb nüüd TESTI mobiilirakendusest

SYNLAB Eesti, kes on Terviseameti partner koroonaviiruse testimisel, lõi spetsiaalse tasuta mobiilirakenduse TESTI, kus saab näha oma testi tulemust, genereerida ja edastada tasuta sertifikaati, mis on vajalik seoses reisimise või töötamisega.
Foto: Shutterstock

TESTI mobiilirakendust saab alates tänasest oma mobiiltelefoni laadida leheküljelt testi.me. Rakendusse on üles laaditud kõik alates tänavu veebruarist SYNLABi laboris Eesti elanikele tehtud üle 320 000 koroonaviiruse SARS CoV 2 testi tulemuse. Kes ei soovi seda endale telefoni laadida, võib testitulemusi vaadata ka rakenduse kodulehelt testi.me.

Registreerides ennast rakenduses kasutajaks Mobiil-ID või Smart-ID alusel, on rakendusest leitavad oma tulemused kõigil, kes on andnud ninaneeluproovi perearsti saatekirja alusel, reisilt naastes piiril, osalenud Tartu Ülikooli teadlaste seireuuringus, on läbinud eesliini- või laustestimise või kuuluvad haigestunu lähikontaktsete hulka, kes saavad karantiini lühendamiseks teha tasuta testi mitte varem kui kümnendal kontaktijärgsel päeval. Samuti on rakendusse laetud kõik tasuliste testimiste tulemused, kui proov on antud SYNLABis, Medicumis, Qvalitases, Confidos jm erameditsiiniasutustes, kes saadavad proove SYNLABi laborisse. Juba lähiajal näeb platvormil ka SYNLABis antud antikehade testi tulemusi.

SYNLAB Eesti teenusejuht Karin Kallikorm: “TESTI rakenduse suurim väärtus on lihtne ja mugav võimalus genereerida endale testi tulemuse kohta tasuta sertifikaat. Peamiselt just reisimiseks vajaliku sertifikaadi koostamine on seni olnud aeganõudev käsitöö, samuti on neid seni väljastatud tasulise teenusena 10-13 euro eest. Meie uues TESTI rakenduses toimub sertifikaadi loomine automaatselt ja mis kõige olulisem - tasuta.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330