Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 25. jaanuar 2021
Kuula artiklit

Kliinilise farmaatsia e-kursus alustab taas

Kliinilise farmaatsia rahvusvaheline e-kursus Tartu Ülikooli Kliinilise Meditsiini Instituudi juures alustab teist korda õppijate vastuvõttu.
Foto: Shutterstock

Tegemist on rahvusvaheliste õppejõududega Põhja-Euroopas ainulaadse täiendkursusega, mille eesmärk on koolitada proviisoreid patsientide ravimikasutuse alal, parandades seeläbi tulevikus ravikvaliteeti.

Tartu Ülikooli kliinilise farmaatsia lektori ja kursuse ühe autori Jana Lassi sõnul tulenevad kliinilise proviisori spetsiifilised tööülesanded keskkonnast, kus ta töötab - kas haiglas või jaemüügiapteegis -, kuid üldiselt on tööülesanded seotud patsientidele määratud ravimite ja raviskeemidega, ravimikasutuse hindamisega ja patsientide nõustamisega, mille tulemusena toimuks patsientide ravimikasutuse optimeerimine. „Need patsiendikesksed teadmised ja oskused võiksid olla igal proviisoril,“ tõdes Lass.

Kandideerimine on avatud alates 1. veebruarist 2021.

Kursus toimub 2021/2022 õppeaastal teist aastat. Esimesel aastal võeti vastu 20 õppijat, kelle tagasiside kursusele on olnud väga positiivne. Esimesel aastal õppima tulnute seas on nii jaemüügi- kui haiglaapteegis ning ka ravimifirmades töötavaid proviisoreid. Praegused õppijad rõhutavad just kursusel õpitu praktilise rakendamise võimalikkust igapäevatöös, olenemata töökohast ja teemade mitmekülgset ning huvitavat käsitlemist erialal praktiseerivate õppejõudude poolt.

„Meie ootus on saada kursusele maksimaalselt 20 osalejat, et pakkuda võimalikult personaalset lähenemist 40 nädalat kestva e-kursuse vältel,“ ütles kursuse autor, kliinilise farmaatsia assistent Marika Saar.

Kliiniline farmaatsia on farmaatsia haru, mis tegeleb ratsionaalse ravimikasutuse igapäevaste ja teaduslike aspektidega ning mille tulemusena peaks paranema patsiendi ravikvaliteet.

Loe kursuse kohta lähemalt kursuse veebilehelt.

Jana Lass, [email protected]

Marika Saar, [email protected]

Kliinilise farmaatsia e-kursus alustab taas
Kuula artiklit

Kliinilise farmaatsia e-kursus alustab taas

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099