Autor: Violetta Riidas • 20. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimiseaduse muudatus läbis esimese lugemise

Foto: wikipedia.org
Eile toimus riigikogu suures saalis ravimiseaduse muudatuse esimene lugemine, millega tühistatakse nende ravimite müügiload, mida ei ole Eestis kolme aasta jooksul turul olnud.

Eelnõuga muudetakse ravimiseadus § 76 lõikega 61 nii, et ravimiametil oleks õigus tunnistada kehtetuks nende ravimite müügiload, mis ei ole Eestis kolme järjestikuse aasta jooksul müügiloa hoidjalt kättesaadav. Seda välja arvatud juhtudel, kui müügiloa tühistamist ei ole mõistlik teha rahva tervise huvides. Eelnõu väljatöötamine on tingitud vajadusest kindlustada ravimite järjepidev kättesaadavus Eesti patsientidele. Samuti peaks see mõjutama ravimite müügiloa hoidjaid ka tegelikkuses oma müügiloaga ravimeid turustama.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099