Kuula artiklit
Autor: Digitaalne Turundus • 29. märts 2024
Kuula artiklit

Apteegikosmeetika plussid

Nii naised kui ka mehed pööravad üha enam tähelepanu oma välimusele ja tervisele, kuid toodete valik, mida pakutakse, on nii lai, et sageli on raske otsust langetada. Kas osta kosmeetikat spetsiaalsest kosmeetikapoest või supermarketist või vaadata hoopis apteegikosmeetika poole? Juba ammu ei ole apteekides müügil vaid ravimid ja tervisetooted, vaid sealt leiab ka laias valikus erinevaid kosmeetikatooteid.

Miks valida apteegikosmeetika?

Kui tooted on juba jõudnud apteegi müügiletile, siis võib eeldada, et apteek on teinud selleks kõik vajaliku, et kontrollida toodete kvaliteeti ja tooted on turvalisemad ja rohkem kontrollitud kui mujalt ostes. Kosmeetikat on muidugi erinevat, kuid eriti kui on tegemist näohooldustoodetega (seerum, kreem või mõni muu nahka toniseeriv, pinguldav, niisutav toode - nt niisutav näokreem naistele), on oluline, et kosmeetika on läbinud kvaliteedikontrolli ning ei tekita allergiat, nahaprobleeme vms, mida keegi ei soovi.

Apteegikosmeetika väljatöötamisel tehakse palju uuringuid, millesse kaasatakse meditsiinitöötajaid ja teadlasi. Lisaks võetakse apteegikosmeetika puhul arvesse erinevaid võimalikke terviseseisundeid ning seeläbi parendatakse tooteid veelgi. Näiteks ostes näohooldustooteid või kreeme, on oluline lähtudes oma näonahast jälgida, kas on vajalik kasutada ülitundlikule, allergilisele või atoopilisele nahale mõeldud tooteid. Eriti oluline on, et igapäevaselt kasutusel olev näokreem ei mõjuks näonahale selle asemel, et kasu tuua, hoopis halvasti. Apteegikosmeetika puhul on seega valik (lähtudes nahatüübist ja selle probleemidest) laiem kui tavapoodides, kus müüakse niiöelda tavakosmeetikat, mis peaks justkui sobima kõigile. Samas leiab apteegist ka kosmeetikat juhuks, kui on nahal tekkinud probleemid nagu näiteks vistrikud. Sellisel juhul võiks kasutusele võtta näiteks vistrikugeeli.

Apteegikosmeetika puhul kasutatakse võimalikult kvaliteetseid, kõrge puhtusastmega ning testitud lähteaineid. Lisaaineid kasutatakse apteegikosmeetika puhul võimalikult vähe. Kuna apteegikosmeetikat toodetakse ravimitööstuses (erinevalt tavakosmeetikast), siis selle tootmine toimub kontrollitud ja reguleeritud tingimustes. Samuti hinnatakse kõrgelt keskkonnasõbralikkust ja loodusressursside mõistlikku kasutust.

Nii nagu kõik kosmeetikatooted, sisaldab ka apteegikosmeetika mingil määral säilitusaineid. Säilitusained on olulised selleks, et vastasel juhul puudub toodetel kaitse seente, bakterite jt mikroorganismidega saastumise vastu, mille ladestumine on toodete tarbimisel vältimatu, kuna tooted puutuvad kokku nii naha kui õhuga.

Apteegikosmeetikat on erinevat - valikus on nii dušigeel kui ka kõikvõimalikud kreemid ja muud tooted nii kehale kui näole (sh Eucerin jt firmade tooted). Apotheka apteek on oma veebilehele koondanud laias valikus erinevaid tooteid, mida saab mugavalt tellida ilma, et peaks apteegis leti ääres neid valima. Iga toote juures on kirjeldused, mis aitavad õiget valikut langetada. Samuti saab ülevaate toote konsistentsist ja kasutamise soovitustest. Lisaks Apotheka laiale apteegikosmeetika valikule, võib Apotheka Beauty pakkumistest leida erinevaid ilutooteid alates hambavalgendusribadest siidist padjapüürideni, mis on soovitatavad ka näonaha parandamise eesmärgil, sest need on antibakteriaalsed.

Samas kui on soov apteegis kohapeal konsulteerida selles osas, et millist toodet ikkagi valida, siis apteegikosmeetika puhul on see pluss, et alati on võimalik konsulteerida oma ala eksperdi ehk apteekriga. Oluline on silmas pidada, et nahk on keha suurim organ ja seetõttu tuleb mõelda sellele, et mingil määral imendub see, mida nahale määrime, organismi. Seetõttu on oluline valida õiged tooted, millel ei oleks imendumisel negatiivseid tagajärgi.

Apteegikosmeetika plussid
Kuula artiklit

Apteegikosmeetika plussid

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099