18. aprill 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LUBADUSED:

Koa­lit­sioo­ni­le­pe ja An­si­pi sõ­nad

Koa­lit­sioo­ni­le­pe ja An­si­pi sõ­nad Uue va­lit­sus­lii­du moo­dus­ta­nud Ees­tiRe­for­mie­ra­kon­na, Ees­ti Kes­ke­ra­kon­na ja Ees­ti­maaRah­va­lii­du koa­lit­sioo­ni­lep­pes on 94 punk­ti, mil­lest ne­lion pü­hen­da­tud ter­vis­hoiu­le. Koa­lit­sioo­ni­lep­pe­le and­sid 12. ap­ril­lil all­kir­jadRe­for­mie­ra­kon­na esi­mees And­rus An­sip, Rah­va­lii­duesi­mees Vil­lu Reil­jan ja Kes­ke­ra­kon­na esi­mees Ed­garSa­vi­saar. Ter­vi­ku­na saab se­da lu­ge­da va­lit­su­seko­du­le­helt www.riik.ee/va­lit­sus. Pea­mi­nis­ter And­rus An­sip puu­du­tas ter­vis­hoiu tee­matka oma kõ­nes rii­gi­ko­gu ees 12. ap­ril­lil. "Ars­tia­bis onolu­li­ne tur­va­li­sus – see, et ini­me­ne teab, et hai­ges­tu­deson abi ole­mas, " üt­les An­sip. "Ning et ars­tid ja õed teak­sid,mis neid hom­me ees oo­tab. See­pä­rast ei pa­ku me väl­jalü­hia­ja­li­si la­hen­du­si, vaid võt­si­me en­da­le üle­san­detöö­ta­da väl­ja sel­li­sed la­hen­du­sed, mis ta­gak­sidars­tia­bi kii­re saa­mi­se ja sta­biil­su­seaas­ta­küm­ne­teks." "Sa­mal ajal, kui aru­ta­da, kas ja kui pal­ju ter­vis­hoidli­sa­ra­ha va­jab, peab tä­na­ne mak­su­maks­ja ra­haka­su­ta­mi­ne meie ter­vis­hoiu­süs­tee­mis ja eri­ti haig­la­tesmuu­tu­ma mak­su­maks­ja­le näh­ta­vaks," kin­ni­taspea­mi­nis­ter.  MU   Ter­vis­hoiu­po­lii­ti­ka 55. Va­lit­sus­liit töö­tab väl­ja ars­tia­bi pa­re­mara­has­ta­mi­se ja kät­te­saa­da­vu­se prog­ram­mi, seal­hul­gastöö­tab lä­bi pat­sien­ti­de va­ba lii­ku­mi­se põ­hi­mõt­tekeh­tes­ta­mi­se või­ma­lu­se Ees­ti pii­res eriars­tia­biosu­ta­mi­sel ning haig­la­te ka­pi­ta­li­ku­lu­de kat­mi­sevõi­ma­lu­sed. 56. Va­lit­sus­liit seab ees­mär­giks ra­via­su­tus­tesa­ma­laad­se ra­vi ku­lu­de muut­mi­se lä­bi­paist­vaks,kont­rol­li­ta­vaks ja oma­va­hel võr­rel­da­vaks, mil­leksra­ken­dab muu­hul­gas e-rii­gi põ­hi­mõt­teid. 57. Va­lit­sus­liit tõ­hus­tab nar­ko­maa­nia ja HIV/aid­sien­ne­tus­te­ge­vust. 58. Va­lit­sus­liit ta­gab tööõn­ne­tu­se ja kut­se­hai­gus­tekind­lus­tu­se fi­nant­see­ri­mi­se töö­tus­kind­lus­tu­se fon­dibaa­sil töö­tus­kind­lus­tu­se tä­nast mak­su­mää­ramuut­ma­ta. (Punk­tid Ees­ti Re­for­mie­ra­kon­na, Ees­tiKes­ke­ra­kon­na ja Ees­ti­maa Rah­va­lii­dukoa­lit­sioo­ni­lep­pest)

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099