2. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Ravimiamet hindas taas antidepressantide kasutamist lastel

Euroopa Ravimiamet (European Medicines Agency- EMEA) avalikustas oma järeldused antidepressantide kasutamise kohta lastel- andis siinne Ravimiamet eelmisel nädalal oma veebilehel teada.

Ravimiameti teatel oli vaatluse all kaks antidepressantiderühma: selektiivsed serotoniini tagasihaarde inhibiitorid (SSRI-d)ning selektiivsed serotoniini ja noradrenaliini tagasihaardeinhibiitorid (SNRI-d). Uuriti suitsiidiriski- kui neid ravimeidkasutada lastel või noorukitel.

Euroopa Ravimiameti Inimesel Kasutatavate Ravimite Komitee(Committe for Medicinal Products for Human Use) jõudis järeldusele-et kliinilistes uuringutes esines neid ravimeid kasutanud lastel janoorukitel platseeborühmaga võrreldes rohkem enesetapumõtteid-enesetapukatseid ja vaenulikkust (agressiivset ja opositsionaalsetkäitumist- viha). Sellest tulenevalt soovitab Euroopa Ravimiametlisada kõikide nende ravimirühmade ravimite omaduste kokkuvõtetesseja patsienditeabesse vastavad hoiatused.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099