2. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahtlik vigastus ja vigastussurm seondub enamasti alkoholiga

“Eestis on liberaalse alkoholipoliitika tulemusena alkoholi liigtarvitamisest põhjustatud suremus alkoholimürgistustesse ja rasketesse vigastustesse katastroofiliselt tõusnud,” tõdeb liikumise Alkoholivaba Eesti aktiivne liider dr Enno Kross.

“Eestis on liberaalse alkoholipoliitika tulemusena alkoholiliigtarvitamisest põhjustatud suremus alkoholimürgistustesse jarasketesse vigastustesse katastroofiliselt tõusnud-” tõdebliikumise Alkoholivaba Eesti aktiivne liider dr Enno Kross.

Tapmiste tõttu ning rasketest kehavigastustest tingituna hukkusEestis 2001. aastal 5-15 korda rohkem inimesi kui Põhjamaades jaSaksamaal. 2300-2500 vigastussurmast aastas seondub 70% ehk üle1500 vägivallaga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099