13. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Kohus peab Rootsi monopoli ebaseaduslikuks

BNSi teatel otsustas Euroopa Kohus 31. mail- et Rootsi riiklik ravimimonopol on ebaseaduslik- sest paneb teiste Euroopa Liidu (EL) riikide ravimid ebavõrdsesse olukorda.

Rootsis on ravimite jaemüük usaldatud apteegiketile Apoteket-mille omanik on valitsus. Kohus leidis- et Apoteketi kui monopoliopereeritud ravimivaliku süsteem asetab tõenäoliselt teistest ELiriikidest pärit ravimid ebavõrdsesse olukorda. Rootsi peab nüüdotsustama- kuidas Apoteketi süsteem vabaks muuta- et ei tekiksdiskrimineerimist- või avama turu konkurentsiks.

ELi direktiivide järgi võivad monopolid eksisteerida- kuid nendestruktuur peab välistama liikmesriikide toodetediskrimineerimise.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099