27. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täiskasvanute tervisekäitumises olulisi muutusi välja ei paista

2004. aastal Tervise Arengu Instituudi läbi viidud Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringus vaadeldi toitumist, kehalist aktiivsust, suitsetamist, alkoholi tarvitamist, tervise enesehinnangut, arstiabi kasutamist ja liikluskäitumist.

2004. aastal Tervise Arengu Instituudi (TAI) läbi viidud Eestitäiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringus vaadelditoitumist- kehalist aktiivsust- suitsetamist- alkoholi tarvitamist-tervise enesehinnangut- arstiabi kasutamist ja liikluskäitumist.Samuti hinnati küsitletava arvamusi- hoiakuid ja suhtumisttervisesse.

Eesti täiskasvanud rahvastiku (vanuses 16-64 aastat)tervisekäitumise uuring toimub igal paarisaastal alates aastast1990 ning on siiani moodustanud osa Finbalt Health Monitor(Finbalt) ühisuuringust- milles osalevad veel Leedu- Läti ja Soome.Ühisuuringu koordineerija on Soome Rahvatervishoiu Instituut.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099