14. august 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SIIBER:

veidraid lugusid meditsiinist

<strong>“Minu kaela röntgenipilt on mu muusa!”</strong>

Sestpeale- kui Pauline Pratt sai tudengina kaelavigastuse- on tasisse võetud meditsiinist kui suurepärasest kunstist.<br />Pauline teeb oma kümnekuulist residentuuri Southamptoni ülikoolijuures ja uurib meditsiini- teaduse ja kunsti seoseid ning kasutabuurimistulemusi taieste loomisel- edastab BBC.<br />Laboris jäädvustab Pauline rakkude elu video- ja digitehnika abil.Kuid meditsiinilised pildid avastas ta siis- kui vigastus lõi takaelalülid sassi.<br />Neiu vaatas kaelast tehtud pilte ja oli lummatud. Need aitasid tedavigastusest ammutada rõõmu ja pisutki olukorda kontrollida.<br />“Kunstnikuna olen võlutud inimese sisemaastikust-” räägib Pauline-kes ammutab ainest lõhkistest küünarvartest- kasvajatest-nahakudedest ja muust sellisest- millel tavapäraselt on mõru maikman. Kuid Pauline oskab välja tuua ilu- mis neis peidus on.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099