26. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ter­vis­hoid - 2006. aas­ta rii­giee­lar­ve üks prio­ri­teet

Möö­du­nud nä­da­lal va­lit­su­sest rii­gi­kok­ku jõud­nud 2006. aas­ta rii­giee­lar­ve eel­nõu jär­gi eral­da­tak­se ter­vis­hoiu­le 14,2 prot­sen­ti ee­lar­vest. Ra­han­dus­mi­nis­ter Ai­var Sõer­di sõ­nul on tu­le­va aas­ta rii­giee­lar­ve prio­ri­tee­ti­deks sot­siaals­fäär, ter­vis­hoid ja ha­ri­dus, va­hen­das BNS ra­han­dus­mi­nis­tee­riu­mi pres­si­tea­det. Rii­giee­lar­ve 61,2 mil­jar­dist kroo­nist 7,9 mil­jar­dit lä­heb ra­vi­kind­lus­tu­se ku­lu­deks, s. o 19 prot­sen­ti roh­kem tä­na­vu­sest aas­ta al­gu­se ee­lar­vest (6,67 mld kr), sel­gub rii­giee­lar­ve pro­jek­ti se­le­tus­kir­jast. Üha kal­li­ne­va kü­tu­se­ga sõi­tev kii­ra­bi saab 229 mil­jo­nit kroo­ni, mis on 13 prot­sen­ti roh­kem tä­na­vu­sest (üle 202 mln kr). Sot­siaal­mi­nis­tee­riu­mi kau­du lä­heb 159 mil­jo­nit kroo­ni ERD­Fi ra­ha re­gio­naal­haig­la, klii­ni­ku­mi ja Pär­nu haig­la jaoks. HIV/aid­si en­ne­ta­mi­se prog­ram­mi kau­du on pla­nee­ri­tud 31,7 mln kr, mil­lest Glo­bal Fun­di osa 19,9 mln kr.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708