10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tervishoiu infosüsteeme hakkab haldama sihtasutus

Valitsus otsustas 29. septembril luua e-tervise sihtasutuse- mille poolt hallatava tervishoiu infosüsteemi käivitumine võimaldab tulevikus hoida kokku arstide aega ja raha- teatas sotsiaalministeerium.

Ministeeriumi info- ja analüüsi osakonna juhataja Kaja Kuivjõesõnul võimaldab süsteem pakkuda kvaliteetsemat tervishoiuteenust-kuna arsti koormus patsiendi andmete töötlemise- edastamise jasisestamise osas väheneb märgatavalt.

Ekspertide hinnangul kulub meditsiinipersonalil praegu paberitööpeale tööajast ligi 50 protsenti. Digitaalne terviselugu aitaksvähendada perearstidel aruandlusele kuluvat aega poole võrra- mistähendaks kokkuhoidu ligi kaheksa miljonit krooni aastas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708