10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eetikakonverents otsis selgust alternatiivmeditsiini küsimustes

Eesti Arstide Liit, TÜK eetikakomitee, TÜ eetikakeskus ja Eesti Bioeetika Nõukogu tähistasid rahvusvahelist arstieetika päeva konverentsiga “Kas alternatiivmeditsiin pakub tõenduspõhisele ravile konkurentsi?”, TÜ raamatukogu konverentsisaalis kuulati loenguid arstide, tervishoiujuhtide, juristide ja ajakirjanike vaatevinklist.

Eesti Arstide Liit- TÜK eetikakomitee- TÜ eetikakeskus ja EestiBioeetika Nõukogu tähistasid rahvusvahelist arstieetika päevakonverentsiga “Kas alternatiivmeditsiin pakub tõenduspõhiseleravile konkurentsi?”- TÜ raamatukogu konverentsisaalis kuulatiloenguid arstide- tervishoiujuhtide- juristide ja ajakirjanikevaatevinklist.

Konverentsil tõdeti- et Eesti õigusruumis ei ole defineeritudmõisteid komplementaarmeditsiin (KM) ja alternatiivmeditsiin (AM).Ameerika Ühendriikide Komplementaarse ja Alternatiivse MeditsiiniRiiklik Keskus defineerib KM ja AM kui erinevate meditsiini- jatervishoiutehnikate- praktikate ja toodete kogumit- mis ei olekonventsionaalse meditsiini osa- kusjuures KM on rakendatudparalleelselt konventsionaalse meditsiiniga- kuid AMkonventsionaalse meditsiini asemel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099