10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstitelefon pälvis aasta parima uuendusprojekti nimetuse

Septembri lõpul Tartus Vanemuise kontserdimajas toimunud riigiametnike foorumil “Uuendusvõimeline riik” valiti 2005. aasta parimaks uuenduslikuks projektiks Eesti perearsti nõuandetelefoni käivitamine.

Nõuandetelefoni lahenduse konkursile esitanud Eesti Haigekassaselgituse kohaselt seisneb perearsti nõuandetelefoni uuenduslikkuseelkõige uue tervishoiuteenuse väljatöötamises (teenuse sisu-kvaliteedireeglid- hinna arvestamine- lepingupartneri valik-andmevahetus- teenuse järelevalve)- mida osutatakse ilmaisikuandmeid tuvastamata. Tegu on esimese tervishoiuteenusega- midaosutatakse ka ravikindlustamata isikutele.

“Taolise teenuse kvaliteedi- jt nõuete väljatöötamine haigekassakoordineerimisel ja koostöös teiste asjaomaste asutustega ningselle teenuse rakendamine oli haigekassale harukordne ülesanne-arvestades haigekassa peamist tegevusvaldkonda- milleks onravitegevuse eest tasumine-” öeldakse selgituses. “Kuna perearstinõuandetelefon võtab - tulenevalt teenuse eripärast - teatudametkondadelt (häirekeskus- perearstid) osaliselt üleotsustusõiguse inimese terviseseisundi üle- on meditsiinilisekonsultatsiooniteenuse kvaliteet ja elanikkonnale antava infoõigsus kogu elanikkonda puudutava tähtsusega.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099