10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Südamestimulaatorite töökindlus kasvab- defibrillaatoritega on veel probleeme

Implanteeritud defibrillaatorite riketest tingitud tervisekahjustuste esinemissagedus on Ameerikas tõusnud, jaanuarist alates on USA kolm juhtivat valmistajafirmat korjanud turult vähemalt 200 000 defibrillaatorit või hoiatanud nende kasutamisega seotud riskide eest.

Implanteeritud defibrillaatorite riketest tingitudtervisekahjustuste esinemissagedus on Ameerikas tõusnud.Jaanuarikuust alates on USA kolm juhtivat valmistajafirmat -Guidant- Medtronic ja St. Jude Medical - korjanud turult vähemalt200 000 defibrillaatorit või hoiatanud nende kasutamisega seotudriskide eest.

Võrgukülje TechNewsWorld ja AP teatel on suurima kriitika allasattunud Guidant- kuna firma ootas kolm aastat- enne kui hoiatasarste ning umbes 24 000 patsienti elektrisüsteemi rikke eest üheloma tagasivahetamisele kutsutud mudelil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099