24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perkutaanne transluminaalne koronaarangioplastika: näidustused ja vastunäidustused

PTKA on muutunud paljude südame isheemiatõvega haigete valikravimeetodiks.

Perkutaanne transluminaalne koronaarangioplastika (PTKA) onmuutunud paljude südame isheemiatõvega haigete valikravimeetodiks.Seepärast on oluline- et ka pere- ja sisearstid teaksid selleravimeetodi näidustusi- vastunäidustusi ja tüsistusi ning omaksidettekujutust- kus ja kuidas seda protseduuri tehakse.

Varem esinesid kahte müokardi revaskulariseerivat meetodit -PTKA-d ja aortokoronaarset šunteerimist - võrdlevates kliinilistesuuringutes paremad ravitulemused opereeritud isheemiatõvegahaigetel. Tänapäeval on tänu koronaarstentide ja uute tõhusateravimite sagedasemale kasutamisele mõlemad meetodid praktiliseltüheefektiivsed.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099