24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reflukshaigus: erinevad vormid- erinev ravi

Reflukshaigus on sageliesinev haigus, mis põhjustab igapäevaelu häirivaid vaevusi. Ühes uuringus selgus, et kõrvetisi tundes oli 75% inimestest häiritud uni, 51% oli töötamine raskem, 40% ei saanud tegeleda füüsilise tegevusega.

Gastroösofageaalne reflukshaigus (GERD) on seisund- mille korralesinevad refluksi tüsistused (ösofagiit- astma- kõripõletik jne)või mille korral inimese elukvaliteet on refluksisümptomite tõttuoluliselt langenud.

Endoskoopia-negatiivne reflukshaigus on reflukshaiguse variant-mille korral söögitoru-limaskestal kahjustusi ei esine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099