24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduallergia on sageli seotud teiste allergiatekitajatega

Kas arvaksite, et kui teil toore kartuli koorimisel tekib aevastus, vesine eritis ninast või pisaravool, võiks olla tegemist hoopistükkis kõrreliste heintaimede või kase õietolmu allergiaga?

Kas arvaksite- et kui toore kartuli koorimisel tekib aevastus-vesine eritis ninast või pisaravool- võiks olla tegemist kõrrelisteheintaimede või kase õietolmu allergiaga? Pärast austrite- tigudevõi molluskite söömist tekib suuõõnes ja huultel sügelemine? Teilvõib olla kodutolmu allergia!

Allergia on selle sajandi nuhtlus- mis võib põhjustadamitmesuguseid haigusnähte: nahalööbeid ja sügelust- näo- jakõriturset- nohu- köha- silmade kipitamist ja turset- seedehäireid(iiveldust- oksendamist- kõhuvalu- kõhupuhitust- kõhulahtisust)-migreeni- anafülaktilist šokki. Ülitundlikkuse sümptomid võivadvallandada hingamisteedes astma- üksikutel juhtudel võib ebasobivatoiduaine kasutamine ägestada artriiti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099