5. detsember 2005
Ainult tellijatele

Rasvumise mõju naise fertiilsusele

Rasvumise ja reproduktiivsete häirete vahel on leitud hulgaliselt seoseid. Rasvumine on seotud ebaregulaarsete menstruatsioonitsüklite, vähenenud fertiilsuse, suurenenud raseduse katkemise riski ning hormoontundlike pahaloomuliste kasvajate esinemisega.

Rasvumus (ingliskeelses kirjanduses <em>obesity</em> - BMI gt;30) ja 2. tüüpi diabeet on kogu maailmas kiiresti kasvavaksprobleemiks. Rahvusvahelise diabeediorganisatsiooni IDF(International Diabetes Federation) hinnangul põeb 2. tüüpidiabeeti praegu maailmas umbes 190 miljonit inimest- kuid aastaks2025 on prognoositav haigestunute arv üle 320 miljoni. Lisakssellele on vähemalt 400 miljonit inimest- kellel on prediabeet(häirunud tühja kõhu veresuhkur või siis glükoositolerantsushäire)ning seetõttu suurenenud risk haigestuda 2. tüüpi diabeeti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708