5. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SIIBER:

veidraid lugusid meditsiinist

<strong>Saksa apteegid müüvad rahustavatterviseõlut</strong>

Saksamaa õlletootjate uueks sihtgrupiks on naised- kelle jaokstöötati välja erilised “terviseõlle” sordid- vahendabPostimees.<br />Õllekontsern Karlsberg toodab meevärvi uudistoodet nimega “Karla”-mis on segu humalakäbidest ja ürtidest. Uue joogi alkoholisisalduson väga madal: ainult üks protsent.<br />Õllepudelil oleval sildil on kirjas- et kuna tegemist on taimedelpõhineva joogiga- siis on sellel rahustav ja lõõgastav toime.<br />Lisaks “Karlale” toodetakse ka “Karla Well-Be” õlut- mis omapõhikoostiselt on sama- kuid sisaldab lisaks veel foolhapet-sojaekstrakti ning mitmeid vitamiine.<br />Baierimaal asuv Weihanstephani õlletehas aga lasi välja õlle nimega“Xan”. Selle õlle reklaam lubab- et joogi tarbimine aitableevendada südamehaigusi- osteoporoosi ja isegi malaariasümptomeid- kuna sisaldab mitmeid ravimite valmistamiselkasutatavaid taimseid aineid ning antioksüdante.<br />Kuna uusi õllesorte rekaamitakse kui tervisejooke- siis on needmüügil eelkõige apteekides.<br />“Mõnel päeval müün ma rohkem õlut kui aspiriini-” ütles Bexbachilinnas asuva apteegi töötaja Andreas Kugler.<br />Ottweileris töötav farmatseut Manuel Meisner kinnitas- et niimitmedki kliendid on hakanud ostma unerohu asemel“terviseõlut”.<br />Samas on narkoeksperdid uue joogi ülemäärase tarbimise pärastmures.<br />“Õlu on ikkagi alkohoolne jook ning seda ei peaks müüma apteegis.Nüüd võib igaüks öelda- et kuna ostan oma õlled apteegist- siis mulpole ka selle ülemäärase tarbimisega probleemi!” selgitas omaseisukohta Saksamaa Sõltuvushaigete Ühingu esindaja RolfHüllinghorst.<br />Saksamaal joob regulaarselt õlut kolm neljandikku täiskasvanudmeestest ja ainult 29 protsenti naistest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708