19. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähipatsiendid loobuvad suitsetamisest vastumeelselt

Paljud vähipatsiendid jätkavad suitsetamist ka pärast kasvaja diagnoosimist- kuigi see võib oluliselt halvendada ravitulemusi- tutvustab Reuters Health ajakirjas Cancer avaldatud analüüsi.

Varasemate uuringute ülevaatamisel selgus- et isegitubakasõltuvuse erinevate interventsioonimeetodite rakendamiseljätkasid paljud vähipatsiendid suitsetamist või alustasid sellegauuesti. Nõustamine ja aktiivne sekkumine andis küll tõenäolisemaltpositiivse tulemuse- kuid vaatluse all olnud uuringutes erinevasagedusega.

Ühes uuringus näiteks olid kopsuvähiga patsientidest 40protsenti kuue nädala pärast suutnud suitsetamise ka maha jätta-kui nad olid saanud tubakast loobumise alast nõustamist. Teinesarnane uuring leidis aga- et nõustamise ja teavitustööga õnnestusaidata vaid 21 protsenti suitsetavatest vähipatsientidest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708