16. jaanuar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Loog käivitab uut laborit

Ameerikast Eestisse naasnud TÜ tehnoloogiainstituudi vanemteadur Mart Loog pälvis detsembris Howard Hughesi Meditsiiniinstituudi (HHMI) ja Euroopa Molekulaarbioloogia Organisatsiooni (EMBO) grandi iseseisva uurimislabori käivitamiseks- vahendas Universitas Tartuensis HHMI uudist.

Koos kolme Ungari ja kahe Tšehhi teadlasega väljavalituksosutunud Loog ütles- et tema proteoomikalabori keskne uurimisteemaon proteiini kinaaside signaalsüsteemid eukarüootses rakutsüklis.Lihtsamalt öelduna hakkab tehnoloogiainstituudis paiknev laboruurima rakkude pooldumist kontrollivaid mehhanisme. Uuringutestsaadud tulemused on rakendatavad vähirakkude pooldumist pidurdavatestrateegiate väljatöötamisel.

Grandi (EMBO/HHMI Startup Grant) omanik saab 74 000 USA dollaritaastas kolme aasta jooksul (kokku <em>ca</em> 3 mln kr) ning sellesaamine on märk tõelisest meisterlikkusest teadusmaailmas- märkisülikooli ajaleht.  Lisaks abile labori rajamisel on grandivõtmeelemendiks edaspidise toetuse tagamine - instituudid- kustoetusesaajad laborit rajama hakkavad- on võtnud endale kohustusetagada teadlase tegevuse finantseerimine pärast grandiotsalõppemist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099