27. märts 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rasvunud laste arv hüppab aastaks 2010 maailmas lakke

Rasvunud laste arv tõuseb lähiaastatel oluliselt pea kogu maailmas, hoiatavad tervishoiueksperdid. Sellega kaasneb muuhulgas noorte inimeste diabeediriski märkimisväärne tõus.

Rasvunud laste arv tõuseb lähiaastatel oluliselt pea kogumaailmas- vahendab Reuters tervishoiuekspertide hoiatust. Sellegakaasneb muuhulgas noorte inimeste diabeediriski märkimisväärnetõus.

International Obesity TaskForce (IOTF) ennustab- et 2010.aastaks tõuseb ülekaaluliste ja rasvunud laste arv Euroopa Liidus26 miljonini. 20 000 rasvunud noort peaks haigestuma 2. tüüpidiabeeti- mida varem on peetud täiskasvanute haiguseks. Ülemiljonil lapsel võib ennustada vererõhu kõrgenemist- verekolesteroolitaseme tõusu- südame-veresoonkonna haigestumisevaraseid märke.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099