24. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IN MEMORIAM: Maarike Harro

Eesti terviseteadust ja tervishoidu on tabanud ootamatu- valus kaotus. Raske haigus viis meie hulgast Tervise Arengu Instituudi direktori ja Tartu ülikooli tervishoiu instituudi külalisprofessori Maarike Harro (Sallo).

Maarike Harro (22.12.1960-16.04.2006) sündis Tartus ülikooliõppejõudude perekonnas ja pärast arstiteaduskonna lõpetamist 1987.a töötas lastearstina kuni 1990. a- mil asus doktorantuuri TÜtervishoiu instituudis. Ajavahemikul 1994-2003 töötas ta TÜtervishoiu instituudis assistendi- vanemassistendi ja dotsendina.Tema loometee teaduses ja õppejõuna oli väga tulemuslik - ollesesimene terviseteaduste doktor taasiseseisvunud Eesti Vabariigis(1997)- sai temast kraadiõppe käivitaja ning uue põlvkonnaterviseteadlaste õpetaja- kasvataja ja eeskuju.

Maarike Harro on kirjutanud rohkearvuliselt õpikuid jakäsiraamatuid ning veelgi edukam olnud teadustöös- viies Eestiterviseuuringud esmakordselt rahvusvahelisele tasemele. Temauurimisvaldkonnaks kujunes eeskätt kooliõpilaste tervis ja uudseksmeetodiks tervisemonitooring ajas ning juhitava uurimisrühmaliikmetest esimesed on koheselt jõudmas doktorikraadikaitsmiseni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708