24. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uut nahahaiguste immuunpatogeneesist

Nahast kui immuunorganist olid konverentsil “Nahk, reumaatiline haigus ja autoimmuunsus” mitu loengut ning konverentsikogumiku artiklit.

Nahast kui immuunorganist olid konverentsil “Nahk- reumaatilinehaigus ja autoimmuunsus” G. Girolomoni- S. Beisserti- M. Locati jtloengud ning mitu konverentsikogumiku artiklit. Kattekoeimmuunfunktsiooni on viimastel aastatel üha täpsustatud- nüüd ondefineeritud juba ka karvafolliikuli ja küüne immuunsüsteem.

Naha Langerhansi rakud on kogu immuunsüsteemile antigeenipresenteerivateks rakkudeks- mis võivad algatada allergilisereaktsiooni või süsteemse autoimmuunse haiguse- kuna agadendriitiliste rakkude funktsioone on immuuntolerantsi kujundamine.Naha immuunrakke reguleerivad tsüto- ja kemokiinide vahenduselkeratinotsüüdid. Antigeeni esitleva raku ja T-raku saatuslikukontakti eeltingimus on- et ühinevad nende pinnamolekulid- näiteksCD40 ja CD40L- seda nimetatakse kostimulatsiooniks ja selleblokeerimisest loodetakse uut edu autoimmuunsete haigusteravis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099