8. mai 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külli Kingo: psoriaas on huvitav haigus

Psoriaasi põeb 2–3 protsenti elanikkonnast. Eestis on psoriaasihaigeid umbes 42 000. Neist kolmekümnel protsendil on raske ja mõõdukas haigusvorm.

Psoriaasi põeb 2-3 protsenti elanikkonnast. Eestis onpsoriaasihaigeid umbes 42 000. Neist kolmekümnel protsendil onraske ja mõõdukas haigusvorm.

“Psoriaas on selles mõttes huvitav haigus- et teda on hoopisvähem lõunamaades- rohkem aga just Põhja-Euroopas jaPõhja-Ameerikas. Näiteks Indias ja Hiinas on psoriaasihaigeid allaühe protsendi- samas kui Kanadas põeb psoriaasi ligikaudu viisprotsenti elanikonnast-” räägib TÜ kliinikumi nahahaiguste kliinikuarst-õppejõud Külli Kingo. Huvitav on ka fakt- et psoriaasi polekirjeldatud isolatsioonis elavatel rahvusgruppidel naguindiaanlased ja eskimod.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099