18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esmane depressioon elus halvendab pärast südameinfarkti oluliselt tervist

Südameinfarkti läbipõdenute järel- ja taastusraviprogrammi tuleks integreerida ka depressiooni ravi, ütlevad teadlased. Infarktijärgne depressioon, kui tegemist on esmase episoodiga elus, tõstab oluliselt edasise kardiovaskulaarse haigestumise riski.

Südameinfarkti läbipõdenute järel- ja taastusraviprogrammituleks integreerida ka depressiooni ravi- ütlevad teadlased.Infarktijärgne depressioon- kui tegemist on esmase episoodiga elus-tõstab oluliselt edasise kardiovaskulaarse haigestumise riski-kirjutab Medical News Today.

Vastava uuringu läbi viinud Hollandi Groningeni ülikooliteadlased eesotsas dr Peter de Jongega kirjutavadmeditsiiniajakirjas Journal of the American College of Cardiology-et seetõttu oleks vaja luua uusi depressiooniga seotudskriiningmeetodeid ja ravistrateegiaid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708