8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti esimene intraarteriaalne trombolüüs ajuinfarktihaigel sai teoks regionaalhaiglas

Põhja-Eesti regionaalhaigla neuroloogiakeskus teostas 27. juunil esmakordselt Eestis trombolüüsravi noorel ajuinfarktihaigel, mille käigus ravim viidi otse ajuarterisse.

Põhja-Eesti regionaalhaigla neuroloogiakeskus teostas 27. juunilesmakordselt Eestis trombolüüsravi noorel ajuinfarktihaigel- millekäigus ravim viidi otse ajuarterisse. Tegemist on väga erandlikujuhtumiga- kus täielik basilaararteri sulgus koos sellega kaasnevaraskekujulise ajutüve infarktiga tekkis 17-aastasel noormehel.

Eelnevalt terve patsient haigestus 26. juuni varahommikulpeavaluga- päeva jooksul lisandus pearinglus ja tasakaaluhäire.Alates kella 20.30-st õhtul hakkas kiiresti kujunema vasakpoolsetejäsemete nõrkus ja kõnehäire ning patsient toodi kiirabigahaiglasse. Saabumisel esines sügav vasakpoolne hemiparees-kahepoolne Babinski refleks- düsartria ja bulbuste liikuvusehäire.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099