8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SIIBER: Uuring - isegi surmarisk ei sunni haigeid britte end liigutama

Eesti teeb pingutusi südamehaiguste ennetuseks, aga kas ka eestlane? Mõtlemapanev paralleel tuleb Suurbritanniast, kus läbi viidud uuring näitas, et suuremale osale täiskasvanutest on treenimine niivõrd vastumeelne, et isegi varase surma risk ei sunni neid diivanilt püsti tõusma.

Eesti teeb pingutusi südamehaiguste ennetuseks- aga kas kaeestlane? Mõtlemapanev paralleel tuleb Suurbritanniast- kus läbiviidud uuring näitas- et suuremale osale täiskasvanutest ontreenimine niivõrd vastumeelne- et isegi varase surma risk ei sunnineid diivanilt püsti tõusma.

Vaid 38 protsenti küsitletud brittidest oli nõus rohkem trennitegema- kui sellest sõltuks nende elu- kirjutab BBC. Britisüdameühingu andmed näitavad samas- et vaid kolmandik inimestestteeb trenni minimaalsel soovitataval tasemel. Ekspertide sõnul onaga füüsiline passiivsus ohtlik isegi siis- kui ollakse tervislikuskaalus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099