3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa HIV/aidsi hetkeseisu raportit tutvustati Eestis

23. novembril tutvustati sotsiaalministeeriumis Euroopa Nakkushaiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskuse (ECDC) raportit HIV/aidsi hetkeseisust. Ministeeriumi teatel oli see esimene kord- kui ECDC tutvustas raportit “HIV/AIDS Surveillance in Europe” liikmesriigis.

Kohtumisel sotsiaalminister Maret Maripuuga tunnustas ECDCdirektor Zsuzsanna Jakab Eesti pühendumust HIV/aidsi probleemidegategelemisel. Ekspertidele avaldas muljet Eesti senine tegevusepideemia vastu võitlemisel ning rõhutati- et tegevust peabkindlasti jätkama.

Eestis on praegu suhteliselt kõige rohkem registreeritud HIVesmajuhte Euroopas: 2006. aastal oli see näitaja 504 juhtu miljonielaniku kohta. Keskmine registreeritud juhtude arv Euroopas on111.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099